Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

TO ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΉΠΩΝ (συμβουλές για νεαρές μανούλες για την μελαγχολία αμέσως μετά τον γάμο)


Ο user Λίτσα- Λιτσάκι μόλις δέχτηκε το request ενός μεθυσμένου. Ο μεθυσμένος έκανε βόλτα σε κιτς προφίλ που τους άρεζε η σελίδα του Γιάννη Πλούταρχου. Γενικότερα καλό θα ήταν ο συγκεκριμένος μεθυσμένος να μην βρίσκεται όταν πίνει κοντά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή σε μέρη με κοινωνικές συναθροίσεις, ή καλύτερα σε μέρη που υπάρχει κόσμος. Είναι σαν να οδηγάς έχοντας πιεί. Πάντα υπάρχει πιθανότητα να κάνεις ζημιά. Και της έκανε. Άρχισε να της γράφει μαλακίες, αυτή του απαντούσε μαλακίες, μετά το γύρισε στο «και τώρα τι φοράς?» και η χαζή του απαντούσε και μετά της έλεγε «έεελα ρε τώρα δείξε μας τίποτα στο skype» . άνοιξε αυτή την κάμερα και του έδειξε το βυζί της. Ήταν έμπειρο. Δηλαδή, το είχαν βυζάξει 2 μωρά. Δηλαδή ήταν παντρεμένη με τον Δημήτρη. Ήταν το λουλούδι των Αμπελοκήπων. Μαραμένο. Αλλά λουλούδι.

Και έτσι το λουλούδι των Αμπελοκήπων, μετακόμισε στο Κορδελιό. Έγινε η βασίλισσα μαζί με τον γκαραζιέρη τον άντρα της και τα 2 μωρά. Τα μωρά φωνάζουν κλαίνε, πετάνε τα φτηνιάρικα τους παιδικά τρακτέρ και χαίρονται οτι αλλάζουν τον κόσμο γύρω τους. Το ένα είναι 3. Το άλλο μόλις άρχισε να περπατάει. Στον διάδρομο διαφαίνεται και το διπλό κρεβάτι. Το λιτσάκι τον τελευταίο καιρό κοιμάται μοναχό του. Καιρό έχει να πατήσει το ασημί αμάξι με τα μαύρα παράθυρα την εξάτμιση και την τούρμπο μηχανή να προεξέχει από το καπό. Το Μαράκι η κολλητή της, που κρυφογελάει από μέσα της, συμπαραστέκεται ενώ της διαβάζει τον καφέ. Διακρίνει στον καφέ τα αρχικά Σ πάνω σε ένα Δ. Ήταν η Σάσα που καθόταν πάνω στον Δημήτρη της, μια τραγουδίστρια από την τοπική μπουάτ που συναθροίζεται η υψηλή κοινωνία των ανθρώπων αυτών. Ο Δημήτρης εξάλλου, ήταν από τους βασιλείς αυτού του κόσμου. Ο Δημητράκης της πηδούσε τον κόλο σαν να μην υπάρχει αύριο. Πάντα οι άνθρωποι θέλουν το κάτι παραπάνω. Το καλύτερο από αυτό που έχουν. Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Η Σάσα, προτιμάει τους τύπους με τις δυνατές εξατμίσεις και τα ακριβά αμάξια. Δεν κάθεται σε αμάξι που δεν είναι ακριβό. Τί να της πεις? Μπορείς να την κατηγορήσεις? Γιατί η κουλτουριάρα κάνει τίποτα καλύτερο που ψάχνει τον έντεχνο με το μεγαλύτερο κασκόλ? Το λιτσάκι χάνει την ηρεμία της και πετάει το φλιτζάνι στον τοίχο. «θα του κάνω μήνυση, θα τον χωρίσω, θα του τα πάρω όλα εγώ με τους δικηγόρους μου, θα με παρακαλάει να γυρίσω και εγώ θα του γυρίζω την πλάτη».

Ο μεθυσμένος που νομίζει ότι είναι πιο σοφός ή καλύτερος για κάποιο λόγο από τους λαϊκούς αυτούς ανθρώπους μπαίνει στον διάδρομο και πηγαίνει προς το δωμάτιο με το διπλό κρεβάτι, το χρυσό πάπλωμα, το εικονοστάσι με τις ασημένιες παναγίες και τους χριστούς φιλοτεχνημένες από τους χειρότερους αγιογράφους του κόσμου, ενώ τα καντήλια μυρίζουν λάδι. Λίγο πιο κάτω το cd παίζει κάτι ερωτικό χαμηλά Χατζηγιάννη. Ο μεθυσμένος της χαϊδεύει την πατσοκοιλιά και τον χοντρούλι κυτταρυτιδιασμένο της κόλο που κρυβόταν με όλες τις δυνάμεις από τα πικς, ενώ αυτή συνεχίζει να καταριέται τον πρώην της και να τον κράζει. Ο τύπος την φιλάει για να το βουλώσει. Το δε σεξ σταματάει να είναι τόσο μεγάλη υπόθεση μετά από 2 παιδιά. Η περιέργεια του μεθυσμένου συγγραφέα να δει τον κόσμο των λαϊκών αρχίζει σιγά σιγά και φεύγει. Η δυστυχία στα ζευγάρια είναι η ίδια. Πιστεύουν οτι θα βρίσκονται αγκαλιασμένοι στο ηλιοβασίλεμα την ώρα που τα μωρά κλαίνε και όλοι ζητάνε χρήματα. Όταν παρουσιάζεται ένα παράθυρο απόδρασης φυσικά και το αρπάζεις για να δεις επιτέλους το ηλιοβασίλεμα χωρίς βάσανα, ακόμα και αν ραγίζεις την καρδιά αυτού που κάθεται δίπλα σου, όσο απροκάλυπτα σκληρό και αν αυτό ακούγεται. Η Λίτσα κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη και είναι ρυτιδιασμένος.Τα προβλήματα και η εγκατάλειψη λιώσαν το αστραφτερό της αλλά και ειλικρινές χαμόγελο όταν πετούσε τα λουλούδια στον Πλούταρχο και όλη η γειτονιά την ζήλευε. Ένα δάκρυ κύλισε όταν ξέβαφε τον εαυτό της.

Και ένα βράδυ, ο Δημητράκης χτυπάει την πόρτα. Η Σάσα τον παράτησε για έναν γαιοκτήμονα Λαρισαίο που θα της κάνει και δίσκο και θα είναι η βασίλισσα του εξωτικού Κάμπου. Τον Ιανουάριο θα του φτιάχνει σουτζουκάκια να πηγαίνει στον άντρα της όταν θα κλείνουν τους δρόμους της εθνικής καθώς θα εκβιάζουν να πάρουν κανένα ψίχουλο οι τσέλιγκες που παρεμπιπτόντως και εντελώς τυχαία δεν έχουν δουλειά, ενώ δεν τους έφταναν τόσες επιχορηγήσεις από το κράτος. Πότε δεν φτάνει τίποτα εξάλλου ακόμα και όταν δεν υπήρχε κρίση. Και το ασημί αμάξι με την μεγάλη εξάτμιση παρκάρει ξανά δίπλα στην αυλή του σπιτιού που τους έδωσε ο μπαμπάς του και πριν λίγο καιρό φαντάζονταν να την διώξει και να φέρει την τραγουδίστρια. «αφού Λιτσάκι εσένα αγαπάω, είδες που γύρισα?». Το Λιτσάκι ανήμπορο να διαλέξει οτιδήποτε άλλο, πέφτει στην αγκαλιά του και μετά τον χαστουκίζει και του γυρνάει την πλάτη. Όλα διορθώνονται με το σεξ της επανόρθωσης και ξανακαπνίζουν αγκαλιά. Είχε καιρό να κρατήσει την πορδή της μπροστά σε έναν άντρα που την είχε αγκαλιά. Το πρωί σηκώθηκε και δεν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, είχε πολλές δουλειές εξάλλου και πολλά φαγητά να ετοιμάσει για τους φίλους του. Μέχρι τα μωρά να μεγαλώσουν και να φύγουν από το σπίτι, θα ξανανιώσει όμορφα, θα ελπίζει πως αυτό ήταν το τελευταίο παράπτωμα.

4 σχόλια:

  1. λοιπόν, έχω να κάνω 3 παρατηρήσεις

    τα παιδιά περπατάνε γύρω στα 1, μπορεί και αργότερα. Άρα κάτι παίζει με τα παιδιά και τις ηλικίες ;-)

    ο κώλος δεν γράφεται με "ω";

    είναι "παρεμπιπτόντως"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eyxaristw gia tis paratiriseis. 8a prospa8isw na ta dior8wsw gia na anagnwseis tin istoria pio eykola.. mporw na exw timi na ma8w me poion milaw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ps. ναι, γραφεταί με ο, αλλά δείχνει πιο όμορφο στο μυαλό μου κ παραπέμπει καλύτερα στο σχήμα αν γραφόταν με ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ορθογραφικός έλεγχος και νοηματικός ολοκληρώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή