πείραμα: ας τοποθετήσουμε σε ένα απομωνομένο νησί 2 άντρες και μια γυναίκα. ο ένας άντρας, ο άντρας Α είναι ελκυστικός, ο άντρας Β είναι αποκρουστικός χοντρός. με ποιόν θα πάει η γυναίκα? με τον άντρα Α φυσικά. δε πα να μην ταιριάζουν τα ζώδιά τους..
Ας υποθέσουμε τώρα οτι στην παρέα μπαίνει και ένας άντρας ακόμα, ας τον πούμε Γ, ο οποίος είναι μια ενδιάμεση κατάσταση εμφανισιακά ανάμεσα στον Α κ Β. με ποιόν τώρα θα πάει η γυναίκα? φυσικά θα εξακολουθήσει να είναι με τον Α.
Αν τώρα υποθέσουμε οτι μήνες έχουν περάσει, και ο Γ επειδή θέλει και αυτός να κάνει έρωτα τη γυναίκα, αρχίζει να κάνει δίαιτα, να χάνει κιλά, να εξασκεί το μυαλό του, και ταυτόχρονα, ο άντρας Α, έχοντας φχαριστιθεί το σεξ, αρχίζει και προσπαθεί λιγότερο, τεμπελιάζει, τρώει και παχαίνει περισσότερο και τελικά φτάνουν σε ένα σημείο ο άντρας Α και ο άντρας Γ να φαίνονται εξίσου ελκυστικοί και εξίσου έξυπνοι, με ποιόν θα πάει τώρα η γυναίκα?
και αν υπάρχει κάποιο σημείο που ο άντρας Γ θα έχει ξεπεράσει τον Α, ενώ ο Α έχει ξεπέσει εντελώς και έχει γίνει ένας άχρηστος, ποιό είναι αυτό το σημείο όπου η γυναίκα αλλάζει την προτίμησή της από τον Α στον Γ?
απάντηση: Tο γονίδιο της απιστίας.
έχει παρατηρηθεί σε ένα είδος εργαστηριακών ποντικών οτι αυτά που διαθέτουν το "γονίδιο της πίστης" τα ποντικάκια πάνε και ζευγαρώνουν και κάθονται μέχρι να πεθάνουν με την "πρώτη" τους αγάπη, ενώ και τα 2 προσέχουν τα μικρά τους. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες τους αφαίρεσαν γεννετικά το εν λόγο γονίδιο, και ω της εκπλήξεως παρατήρησαν τα ποντικάκια να ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ μεταξύ τους αδιακρίτως και συνέχεια, και κανένα να μη προσέχει τα μωρά.
το γονίδιο της πίστης (ο ρομαντικός έρωτας που διαρκεί), υπάρχει εξελικτικά, ωστε να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια ( να μην σπαταλάμε συνέχεια ενέργεια για να προσελκύουμε το αντίθετο φύλλο από τη μια, και από την άλλη να μεγαλώνουμε πιο αποτελεσματικά τα μικρά μας). Αντίστοιχα το γονίδιο της απιστίας, δεν εξαφανίστικε (δηλαδή οι πρόγονοι πίθηκοι, θέλαν να υπάρχουν και "πουτανάκια" αλλά και "μπερμπάντηδες" και δεν τους απομόνωσαν) διότι οι προηγούμενοι συνέβαλλαν στην βιοποικιλότητα του είδους. άλλες φορές "σύνέφερε" στους αρχαίους να πηδιούνται ασύστολα, και άλλες, να προσέχουν τα μικρά τους.
οπότε τώρα το αρχικό ερώτημα που έθεσα, βάση αυτής της σκοπιάς ίσως και να βρίσκει απάντηση, στο γονίδο της συζύγου. αν αυτή "δεν το έχει", υπάρχει περίπτωση να πάει ακόμα και με τον χοντρό Β. αν το έχει, ακόμα και ο Γ να "ισοφαρίσει" τον Α δεν έχει ελπίδες. θα πρέπει ο Α να γίνει πρακτικά σαν τον Β για να καταλάβει η γκόμενα οτι μάλλον κάνει λάθος.
Αυτά τώρα, αν τα πάρουμε και τα εφαρμόσουμε όχι σ'ένα νησί, αλλά σε μια κοινωνία, οπου οι "υποψήφιοι" γκόμενοι είναι πολλοί και ανταγωνίζονται για τα όμορφα θηλυκά, ενώ το ένα θηλυκό ζηλεύει το άλλο, και όλοι λειτουργούμε βαθειά μέσα μας με βάση την καλύτερη επιλογή που θα εξυπηρετήσει το συμφέρον μας, όλα τα παραπάνω αρχίζουν και "θολώνουν" , φτάνουμε στο σημείο ορισμένες φορές να μην ξέρουμε τι είναι το καλύτερο για τους εαυτούς μας, ειδικά οταν οι περιπτώσεις είναι περίπλοκες.
όπως και να χει πάντως, όπως οι χιμπατζήδες περιποιούνται ο ένας την πλάτη του άλλου και την ξεψειρίζουν, έτσι και στις γυναίκες μας, τους αρέσει να μας σπάνε τα σπυράκια που έχουμε στην πλάτη και να μας βγάζουν τις τρίχες που πέφτουν από τα βλέφαρά μας, στα μάτια μας. το πως φτάνεις ως εδώ είναι η αδυσσώπητη μάχη και το πως το διατηρείς όλο αυτό είναι το θέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου