Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Καγιέν στα κατσάβραχα ή μαούνα στην άμμο?



Το βλέπω αυτό το μοτίβο να επαναλαμβάνεται συνέχεια στους προέδρους της δημοκρατίας, στους προπονητές και στους προέδρους φεστιβάλ T.I.F.F Άλλες φορές πετάς ονόματα στον τύπο για να κερδίσεις χρόνο , άλλες φορές για να μπλοφάρεις, άλλες φορές για να δοκιμάσεις την ανταπόκριση του στο κοινό, ειδικά όταν πρόκειται για φτηνοδουλειά (πχ, στον Ολυμπιακό προπονητής ο Αλεξανδρής.Έφαγε ο Κόκκαλης την γιούχα της αρκούδας από τα μοσχάρια τους γαύρους και έτσι έγινε αυτό που ονομάζεται στον τύπο «κάηκε».Πετυχημένο παράδειγμα φτηνοδουλειάς δεν είναι άλλο από του βαψομουστάκια, για πρόεδρος T.I.F.F που διαδέχεται την Ντέπυ. Γνήσια φακλάνα και η Ντέπη, γιάγμα τα κανε τα λεφτά (όσο υπήρχαν) για να φέρνει το κάθε σελέμπριτι.
Εδώ δεν έχεις πολιτισμό. Oι κάννες είναι η Χαλκιδική των σελέμπριτις , το Βερολίνο έχει πολιτισμό, το Τορόντο έχει κουλτούρα και είναι δίπλα στη Μεγαλοβιομηχανία, Η Βενετία ιστορία, η Θεσσαλονίκη τι έχει? Το «προϊόν» κινηματογράφος στην χριστιανοδεξιούπολη του Αντώνη Κανάκη όχι μόνο δεν πουλάει, αλλά το να είσαι πρόεδρος τιφφ είναι σαν να οδηγείς στα κατσάβραχα ενός απομακρυσμένου χωριού που δεν το πολυενδιαφέρει να πούμε και την αλήθεια να συνδέεται με την εθνική οδό. Παρά μόνο, όταν πάς κάτι να του στερήσεις κάτι όμως, που χεσμένο θα το είχε αν δεν του το στερούσες, τότε θα συναντήσεις Παοκτζιδιλίκια, βλαχομαγκιές και Μακεδονομαχίες. Οπότε το «προϊόν» όπως και όλα τα προϊόντα που δεν ενδιαφέρει κανέναν εκεί έξω, θα πρέπει να έχει εσωτερική κατανάλωση. Δηλαδή να γίνει ένα αντίστοιχο Καρναβάλι της Πάτρας που έντεχνοι και εναλλακτικοί όλης της Ελλάδας θα μαζεύονται για τον εσωτερικό τουρισμό της υπόθεσης, θα βλέπουν τις καλές ταινίες που παίξαν πρώτα στα καλά φεστιβάλ και τα «λοιμά» από τις ταινίες που κανένας από τις «μεγάλες ομάδες» δεν ενδιαφέρθηκε να αγοράσει.Να γίνεις ένας αξιοπρεπής Πανσερραϊκός δηλαδή που θα βγάζει λεφτά από τα ταγάρια τους ίντιδες και τους δεξιούς Σαλλονικείς που έχουν τύψεις υποκουλτουρας που βλέπαν τα τούρκικα όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Και έλεγαν οι ανόητοι οι κριτικοί κινηματογράφου, «να γίνει το φεστ ένα φεστ που θα ανακαλύπτεται ο επόμενος Ταραντίνο» μεγαλύτερη μαλακία δεν έχω ξανακούσει (νταξ έχω ξανακούσει. Υπερβάλλω) αλλά ρε Κεχαγιά, ο μικρός «Μεσι» σιγά μην πάει σε σένα τον Πανσερραϊκό. Δεν έχεις και πολλές επιλογές δλδ, εκτός από το να ανακαλύψεις καναν «Μήτρογλου» από την Ελλάδα και αυτόν με το ζόρι.
Και έχεις τον βαψομουστάκια να μην μπορεί να περπατήσει από το Ηλέκτρα μέχρι Ολύμπιον, φεστιβάλ θα διοικήσει αυτός? Για να δούμε, αν απέτυχε το «international» μοντέλο με τα χρυσοποίκιλτα δείπνα στην κάθε ρουμάνα καθαρίστρια που καθάριζε σε ένα γύρισμα μιας ταινίας που βραβεύθηκε και την φώναξαν να περιδρομιάσει τζάμπα και του κάθε 18 χρονου του τμήματος κινηματογράφου της Βαρκελώνης, θα έρθουν τουλάχιστον τα μιλούνια ενναλλακτικοί με τα μουστακάκια τους τα τατουαζάκια τους τα αμπεχωνάκια τους από τις υπόλοιπες πόλεις? Ε?

1 σχόλιο:

  1. Γάμα τα...ο βαψομουστάκιας είναι τραγικός. Στα γεράματα πάει να το παίξει τζόβενος εκεί που δεν τον παίρνει κιόλας. Σιγά τον τίτλο, που θα κάτσω να με γ***** κι από πάνω. Το Φεστιβάλ θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είναι τώρα χωρίς να προσπαθεί να μιμηθεί ούτε τις Κάννες, ούτε την Βενετία, ούτε το Βερολίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή