Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Μαρία Αντουαννέτα


Νομίζω οτι ενοχλητικότεροι άνθρωποι από τον Άνθιμο και τον ψωμιάδη είναι αυτοί που το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίσει ο κόσμος «ψαγμένους» «γαμάτους» σαν και αυτούς που θα ψηφίζουν «γαμάτους» δημάρχους, σε μια εποχή μάλιστα που κάποιος που χάνει την δουλειά του έχει τις εξής ακόλουθες επιλογές α. Να μεταναστεύσει Β. Να πέσει στα ναρκωτικά γ. Να αρχίσει να τα σπάει. Πολλοί ξεκίνησαν να μεταναστεύουν, άλλοι διαλέγουν να «φύγουν καβάλα στο άλογο της απόλυτης χημικής, αλλά και ψεύτικης ηδονής». Και αρκετοί είναι αυτοί που όταν τα αντικαταθλιπτικά που έχουν αναπληρώσει το κενό της χαμένης τους χαράς τελειώσουν, θα αρχίσουν να δέρνουν όποιον βρούνε μπροστά τους. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι το αντικαταθλιπτικό. Είναι σαν να αιμορραγεί μια ανοιχτή πληγή και ο γιατρός να το βάζει αναισθητικό να μην πονάει. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΊΑ Το πρόβλημα δεν είναι που είμαστε θλιμμένοι αλλά που μας απέλυσαν και μας κάναν να χάσουμε τον όποιον έλεγχο της μικρής μας ζωής. Μάλλον φαίνεται οι εξεγέρσεις να γίνονται μόνο επί δεξιών κυβερνήσεων, μιας που οι πασόκοι είναι πιο φιλάνθρωποι. Αυτοί και ο Καπόνε. Για αυτό άλλωστε σας πετάνε από δίπλα, ΠΑΟΚΙλα, Αρειανοσύνη, κάθε είδους οπαδισμό, και «γαμάτους» δημάρχους «που είναι μαζί σας» , «σας καταλαβαινουν», «ας πάμε τώρα όλοι μαζί να φυτέψουμε κανα δέντρο, χεράκι -χεράκι».
Και φυσικά ας μην ξεχάσουμε να παραλείψουμε και αυτήνα τη «γαμάτη» μόδα με τα ποδήλατα. Ειδικά στην πόλη μου. Και μαζί με τα σαχλά παιδακια, μαζί με τις ξιπασμένες αδερφές, ξύπνησαν και οι post-κλιμακτιριακές κυρίες που μιας που τα παιδιά τους είναι τακτοποιημένα και οι δουλειές τους πάνε μια χαρά, τους ήρθε η καύλα να παλιμπαιδίσουν οι γεροντομπεμπέκες, αναπολώντας τις ποδηλατάδες που κάνανε μικρές. Μ’άλλα λόγια ότι μαλακία έχει στο κεφάλι της η κάθε μία που αισθάνεται βολεμένη θέλει να πάει να την κάνει. και μαζί με τις κιουρίες πακέτο πάνε και οι 'επικίνδυνα καυλωτικές' αδερφές βιντεοκλαμπατζούδες που στην περίπτωση που ένας παλιός γείτονας στείλει μήνυμα για έκκληση για βοήθεια θα τους είναι πολύ δύσκολο μάλλον να μην τον γράψουν στο γκέι τους το παπάρι και δεν θα απαντήσουν ένα απλό μήνυμα στο facebook, αλλά δεν τους είναι καθόλου δύσκολο από την άλλη, να έμπαιναν στον κόπο να ανεβάσουν στο facebook φωτογραφία από το i-phone με αυτούς καβάλα στο self righteous τους ποδήλατο να «κατακεραυνώνουν» τον κάθε δεξιό που διπλοπάρκαρε παριστάνοντας την γκέι-Γκεστάμπο, την Γκευστάμπο, οδηγώντας τις άλλες αδελφές σε 'επικίνδυνα καυλωτικό' παραλήρημα, καθώς τον θαυμάζουν να παριστάνει τον τροχονόμο-Αρτέμη Μάτσα- ρουφιανάκο των αριστερών, καθότι ως γνωστόν, η ρουφιανιά δεν κάνει διακρίσεις σε ιδεολογικά στρώματα και φύλλα.
Κυρίες μου καλές και οι 2 σας, εδώ ο κόσμος μένει άνεργος, πεινάει, ματώνει τα χέρια του σπάζοντας ντουλάπες από την απόγνωση, ψάχνει για ναρκωτικά, και η μόνη σας έννοια είναι οι ανέμελες ποδηλατάδες στην πεζοδρομημένη Μητροπόλεως βάζοντας τον χοντρό σας κόλο να πιάνεται στη σέλα, και το πως να βγάλετε για δήμαρχο τον Μπουτάρη για να ικανοποιήσετε τις μικροαστικές ψευτοαριστερές σας ψευδαισθήσεις στη ρεαλιστικότατη σφαίρα του "να χαμε να λέγαμε" για να δείτε την τσόντα στην τιβί-100.
Δεν νοιάζεστε για κανέναν παρά μόνο για το πως θα θέλατε να βλέπατε τους εαυτούς σας, για να σας βλέπουν οι άλλοι. Δεν σας νοιάζω εγώ σαν ύπαρξη. Και αυτό εδώ λέγεται φιλαρέσκεια και Ναρκισσισμός Είστε οι ΜΑΡΙΕΣ ΑΝΤΟΥΑΝΝΕΤΕΣ που ο κόσμος φωνάζει «πεινάμε» και εσείς τους πετάτε ποδήλατα και dvd αναπληρώνοντας τη θέση του διάσημου παντεσπάνι. Τα φτερά στον άνεμο της κάθε μόδας για να προσελκύσετε τα βλέμματα, άβουλα πρόβατα που κάνουν catwalk βελάζοντας, στην πασαρέλα από φιλανθρωπικό γκαλά επίδειξης μόδας. Σαχλά παιδάκια που τραγουδούν το «λιωμένο Παγωτό» μπροστά στο λάιβ ριάλιτυ που παίζει στην τηλεόραση. Όκ λίγο πολύ, όλοι θέλουμε να αρέσουμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, και ακόμα κι αν λέμε οτι δεν το κάνουμε για να αρέσουμε, το κάνουμε για να αρέσουμε. αλλά άλλο είναι να το κάνεις για να σε στέψουν Σταρ Ελλάς και άλλο για να αποδείξεις στον κόσμο οτι η γη δεν είναι επίπεδη. οι περισσότεροι ηλίθιοι προτιμούν το πρώτο. Και αυτό το ντεμέκ νοιάξιμο, για την πόλη, για το περιβάλλον, για τους ανθρώπους το κάνετε για το Θ-Ε-Α-Θ-Η-Ν-Α-Ι.
Πολιτισμός δεν θα πει να γκρεμίσουμε την Πόλη και να την ξαναχτίσουμε με ποδηλατόδρομους και να εκλέξουμε κάποιον δήμαρχο με σταράκια, αλλά το να νοιάζεστε για τον άλλον άνθρωπο, έστω και προσχηματικά.
Στην πόλη που πάω, για πχ, ένας που θα τελειώσει τη μπύρα του στο δρόμο θα την αφήσει σε ένα φανάρι για ΄έναν άγνωστο που θα το χει μεγαλύτερη ανάγκη. ο πολιτισμός τους (και οι ποδηλατόδρομοί τους) υπάρχουν γιατί πριν 70 χρόνια πίστευαν οτι ήταν η άρεια φυλή και τους βομβάρδιζαν Αμερικάνοι μπήκαν Ρώσσοι Άγγλοι και τους διχοτόμησαν την πόλη. ο πολιτισμός τους άνθισε μετά από βομβαρδισμούς,θυσίες, πόνο, αίμα, τύψεις και δάκρυα. και για να σταματήσουμε να είμαστε κανίβαλλοι μεταξύ μας χρειαζόμαστε κάτι ανάλογο σε δραματουργία, γιατί ο κανιβαλισμός δεν φεύγει ούτε με την τοποθέτηση μιας ράμπας ούτε με ΄έναν σταυρό. θέλει σκέψη. και η σκέψη έρχεται με πόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου