Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

καθρέφτης


Κουβαλούσε πάντα πάνω του την μπόχα της αγαμίας, της ανάγκης να συνυπάρξει μ' έναν άλλον άνθρωπο, φυσικά μαζί με την ανυπόφορη δυσοσμία της ιδρωτίλας από το υπερβολικά παχύσαρκο σώμα του. Η μόνη ερωτική σχέση που είχε στη ζωή του ήταν με το φαγητό και ήταν μάλιστα και πάρα πολύ καλός μάγειρας σε φημισμένο εστιατόριο. Στο σπίτι του είχε μόνο ένα καθρεφτάκι στο μπάνιο για να ξυρίζεται και να χτενίζεται. Κάθε φορά που βρισκόταν έξω και περνούσε από καθρέφτες έκανε πως δεν έβλεπε.

Όταν εμφανίστηκε η Χριστίνα για τη θέση του του βοηθού μάγειρα, εισηγήθηκε αμέσως να την προσλάβουν χωρίς να κοιτάξει τους άλλους υποψήφιους καν. Ήταν πολύ όμορφη για να προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Ένα αγγελούδι που άρχισε να μπαίνει στις επιθυμίες του και δεν τον άφηνε να την ξεχάσει. Όσο δουλεύανε μαζί ήταν κύριος και δεν εκδήλωνε ποτέ αυτό που τον έκαιγε. Όταν γύριζε σπίτι του θυμόταν την κάθε της κίνηση, το κάθε της χαμόγελο. Έφτιαχνε ερωτικές ιστορίες στο κεφάλι του ότι κάποτε θα την κατακτούσε και θα ζούσε ευτυχισμένος μαζί της για πάντα. Κάθε φορά που τον έπαιζε, εκείνη σκέφτονταν και έφτανε σε τεράστιους οργασμούς. Τους καλύτερους οργασμούς που είχε βιώσει στο μοναχικό αφιλόξενο σώμα του. Είχε φτιάξει ένα παράλληλο σύμπαν σωτηρίας από την κόλαση του εαυτού του με το κορίτσι στο επίκεντρο. Όσο η επιθυμία του για εκείνη μεγάλωνε, τόσο ένιωθε άσχημα για την εμφάνισή του, για τους τρόπους του, για τον χαρακτήρα του και τόσο πιο κρύος κι αυστηρός γινόταν μαζί της όταν έκανε κάποιο λάθος. Μια φωνή μέσα του έλεγε ότι όλα όσα σκέφτεται είναι λάθος. Όλα όσα φανταζόταν ήταν λάθος γιατί όλα όσα ήθελε ήταν λάθος.

Η απόφαση του να αλλάξει τα πάντα δεν άρχισε να έρθει. Αγόρασε έναν μεγάλο καθρέφτη και τον τοποθέτησε στο σαλόνι του. Έβγαλε τα ρούχα του και κοιτάχτηκε. Τον έπιασε αναγούλα. Ήθελε να εξαφανίσει μια και καλή εκείνο που έβλεπε. Το βράδυ δεν έφαγε τίποτα. Στις 5 ώρες η λιγούρα άρχισε να τον τρώει με τόση δύναμη όσο αυτή των πρώτων ωρών που κόβεις το τσιγάρο. Μάζεψε μια τεράστια δύναμη που είχε μέσα του και δεν ήξερε καν ότι υπήρχε και κατέπνιξε κάθε επιθυμία . Οι πρώτες 5 μέρες ήταν πάρα πολύ δύσκολες αλλά είχε σύμμαχο την πίστη στον σκοπό του ότι μια μέρα θα καταφέρει εκείνο που εύχονταν. Κάθε φορά που είχε την ευκαιρία να χλαπακιάσει κάτι στην κουζίνα του εστιατορίου εμφανίζονταν ένα τεράστιο τοίχος να βάλει το χέρι του στα μοσχομυριστά κρέατα. Έτρωγε μόνο ένα πιάτο το μεσημέρι για να αντέξει. Φυσικά με ότι καλύτερο του ερχόταν η όρεξη. Το μεσημεριανό του ήταν κάτι σαν το προαύλιο στη φυλακή. Στα πρώτα 10 κιλά που έχασε άρχισε η αυτοπεποίθησή του να παίρνει τα πάνω της, ενώ οι φαντασιώσεις του για την υπάλληλο γινόταν όλο και εντονότερες. Φανταζόταν τον εαυτό του ως ωραίο άνδρα, καλογυμνασμένο Είχε βάλει μάλιστα και προσωπικό στόχο, όταν φτάσει τα 120 κιλά να αρχίσει να εκδηλώνεται. Είχε ξεκινήσει και γυμναστήριο. Κόντεψε να σπάσει τον διάδρομο. Τα παιδιά γύρω του γελούσαν όταν τον κοιτούσαν αλλά δεν τον ένοιαζε. Είχε μια ατσαλένια θέληση, μια πίστη βουνό και τίποτε δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του. Όταν τα κιλά γινόταν ακόμα πιο δύσκολα να τα χάσει, έβαζε στο μυαλό του εκείνη να του χαμογελάει και συνέχιζε ακάθεκτος. Σαν άλλος Ρόκυ Μπαλμπόα μεταμορφωμένος σε ιπποπόταμο, έκανε κάμψεις και έτρεχε ώρες στα πάρκα υπό τους ήχους του 'Gonna fly now'. Τι κι αν μέσα στον ενθουσιασμό του κατεδάφισε τη μπάρα του γυμναστηρίου καθώς προσπαθούσε να κάνει έλξεις και το όργανο δεν άντεξε και ξάπλωσε στο έδαφος μαζί του καθώς γελούσε όλος ο κόσμος, αισθάνονταν δυνατός. Είχε ξαναβρεί την πίστη στον εαυτό του.

Στα 100 κιλά, άρχισε να παίρνει κι άλλες αποφάσεις. Μίλησε με τον ιδιοκτήτη και του ζήτησε να γίνει συνέταιρος στο εστιατόριο κι ο ιδιοκτήτης το δέχτηκε. Η Χριστίνα έδειχνε να τον συμπαθεί και να τον εμπιστεύεται περισσότερο τώρα που αδυνάτισε ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόταν ο ίδιος.  Το κορίτσι είχε σχέση μ' έναν  έμπορο που οι ιδέες του πέσαν έξω και χρωστούσε παντού. Άρχισε σιγά σιγά να ανοίγεται στον πρώην χοντρό. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν μπορούσε να πιστέψει τέτοια εξέλιξη. Είχε μέρες ο γκόμενος της να την πάρει μετά τη δουλειά με το μηχανάκι του και άρχισε να νιώθει ότι το όνειρο του είχε βάσιμες ελπίδες. Ξεκίνησε να πηγαίνει στα μπουρδέλα πιο συχνά για να μάθει καλύτερα την τέχνη του σεξ που τόσο στερήθηκε. Ήθελε να είναι προετοιμασμένος. Μόνο ένα πράγμα του έλειπε εκείνη τη στιγμή, να εκδηλωθεί. Να της δείξει πόσο πολύ την ήθελε. Ο ιδιοκτήτης που ήταν και ο μόνος του φίλος άρχισε να τον συμβουλεύει. Την μέρα των γενεθλίων της της πήρε ένα παιδικό χνουδωτό παπαγάλο. Της το έδωσε με τρεμάμενα χέρια. Η κοπέλα για πρώτη φορά τον κοίταξε με μια ματιά επιθυμίας. Δεν ξέχασε ποτέ του εκείνο το βλέμμα.

Μια μέρα τον πήρε τηλέφωνο για να βγούνε. Είχε πέσει στα 90 κιλά και φαινόταν κανονικός άντρας. Ήταν απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο. Δεν υπήρχαν περιθώρια λάθους. Με το που άρχισαν να μιλάνε στο μπαρ της ακουμπούσε διακριτικά το χέρι. Άρχισε να νιώθει την έλξη της και για μια στιγμή τα είχε χάσει. Μια αδιόρατη δύναμη, η ίδια πιθανώς που τον οδήγησε στην σκληρή δίαιτα και χωρίς να έχει κανέναν έλεγχο πάνω της, τον οδήγησε να την φιλήσει. Η κοπέλα τον φίλησε πίσω. Πήγαν σπίτι του και ξάπλωσαν μαζί. Δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι του συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ένιωθε εκείνη την ώρα σαν τον Ζαγοράκη που σηκώνει το κύπελλο Ευρώπης 2004. Όταν τελείωσαν, εκείνη χώθηκε στα μπράτσα του και έκλεισε τα μάτια της. Καθώς το χέρι του άρχιζε να μουδιάζει από το βάρος της, την άκουγε να βαραίνει η ανάσα της και να μετατρέπεται σε ροχαλητό, αλλά δεν τον πείραζε. Λίγη ομορφιά μέσα στον ατέλειωτο χειμώνα, του αρκούσε να βγάλει από πάνω του για λίγο εκείνη την μπόχα.

Άρχισε να κάνει σχέδια για το μέλλον. Να νοικιάσει ένα μεγαλύτερο σπίτι. Να βλέπουνε οι 2 τους ταινίες αγκαλιά. Να κάνουνε πικ νικ στο πάρκο. Να εκσπερματώνει μέσα της καθώς τον εκλιπαρεί να κάνουνε παιδιά. 2 μέρες αργότερα, κι αφού μετρούσε τις μέρες βασανιστικά μέχρι να την ξαναδεί, της έστειλε μήνυμα να ξαναβγούνε. Η κοπέλα ενώ στην αρχή δέχτηκε την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και το ακύρωσε. Την επόμενη μέρα στην δουλειά δεν του έδειξε κανένα σημάδι ότι τον ήθελε. Ο μάγειρας προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του μέχρι που είδε το μηχανάκι του γκόμενου να ξαναεμφανίζεται και να την παίρνει μακρυά του. Τρελάθηκε. Την επόμενη μέρα την απέλυσε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η κοπέλα του ζήτησε συγγνώμη. Ήθελε να της εξομολογηθεί τα πάντα. ότι όλα όσα έκανε τα έκανε για εκείνη. Αλλά ήταν αργά. Έπεσε σε κατάθλιψη και άρχισε να μπεκροπίνει.Της έστελνε μηνύματα και εκείνη δεν απαντούσε.

Ο μόνος τρόπος να συνέλθει ήταν να αρχίσει να τρώει όπως παλιά. Έτρωγε σαν να μην υπάρχει αύριο. Το γυμναστήριο το έκοψε και ξαναγύρισε στις παλιές καλές συνήθειες. Όλα όσα προσπαθούσε επί μήνες διαλύθηκαν σε μια νύχτα.  Μάλωσε και με τον φίλο του τον ιδιοκτήτη και όλα άρχισαν να παίρνουν την κατηφόρα. Του γύρισε πίσω τα λεφτά της συνιδιοκτησίας και παραιτήθηκε περνώντας τους υπόλοιπους μήνες στα δικαστήρια. Σε 3 μήνες ξανάβαλε 40 κιλά. Είχε κι άλλες σχέσεις στη ζωή του αλλά καμιά από αυτές δεν τον έβαλε ξανά στην ίδια διαδικασία. Του φάνηκε ανόητο. Μια μέρα το σώμα του τον πρόδωσε και έπαθε καρδιακό. Ο γιατρός τον συνέστησε να μην τρώει. Όταν πήρε εξιτήριο ξανακοιτάχτηκε στον καθρέφτη του σπιτιού του. Τώρα έπρεπε να σταματήσει να τρώει όχι για κάποιον άλλον αλλά για να μην πεθάνει. Δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του ευτυχισμένο και συνέχισε να κατεβάζει τα μπέργκερ το ένα μετά το άλλο.
 

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου