Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η Σαπουνόπερα


Ήταν ένας που το μόνο που ήθελε από τη ζωή του ήταν να γυρνάει από την δουλειά και να βλέπει την αγαπημένη του σαπουνόπερα.
Σηκωνόταν κάθε πρωί στις 7 παρά, έφτιαχνε τον καφέ του, ξυρίζονταν, φορούσε το γκρίζο του σακάκι, πήγαινε στο γραφείο της δημόσιας υπηρεσίας. Έλυνε σταυρόλεξα κάθε που δεν δούλευε, καθάριζε τη μύτη του με το μακρύ του το νύχι και μετρούσε την ώρα να τελειώσει η κολοδουλειά για να γυρίσει σπίτι, να φάει να ξαπλώσει λίγο πριν αρχίσει η σαπουνόπερα και να δει τη σαπουνόπερα. Η γυναίκα του ήθελε να κάνουν έρωτα, αλλά αυτός ήθελε να βλέπει τη σαπουνόπερα. Οι φίλοι του λέγαν να πάνε εκδρομή, αυτός αρνούνταν ευγενικά προφασιζόμενος δουλειές γιατί δεν ήθελε να χάσει τη σαπουνόπερα.
Πέρασαν 25 χρόνια και κάθεται στην ίδια πολυθρόνα με το ίδιο σακάκι με την ίδια γυναίκα, με την ίδια δουλειά βλέποντας την ίδια σαπουνόπερα. Τα παιδιά του μεγάλωσαν, έφυγαν, γίναν πρεζόνια και ο γέρος συνέχιζε να βλέπει την σαπουνόπερα. Κάτι άρχισε να χτυπάει στο στήθος του. Αλλά συνέχιζε να βλέπει τη σαπουνόπερα. Τα λεφτά στο σπίτι άρχισαν να μην φτάνουν και χρειάζονταν να βρει μια δεύτερη δουλειά. Αλλά αυτός προτίμησε τη σαπουνόπερα. Η γυναίκα του τον εγκατέλειψε και αυτός συνέχισε να βλέπει τη σαπουνόπερα.
Και έμεινε μόνος να βλέπει τη σαπουνόπερα. Μέχρι μια μέρα ο πόνος στο στήθος έγινε τεράστιος και πήρε άδεια για να τον δούνε οι γιατροί. "όγκος, ας εξετάσουμε τις επιλογές σας"
Έψαξε τα παιδιά του και την γυναίκα του να τα βρει για να τους ειδοποιήσει, αλλά αυτοί δεν του μίλησαν. Και γύρισε σπίτι του να πάει να δει τη σαπουνόπερα. Τα έπιπλα έλλειπαν γιατί τα πήρε η τράπεζα και μαζί με αυτά και την τηλεόραση. Πούλησε τα ρούχα του να πάρει μια παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση, να μη χάσει το επεισόδιο. Ένιωσε περήφανος που δεν έχασε ούτε ένα επεισόδιο..Κύλισε ένα δάκρυ βλέποντας το επεισόδιο και ξεψύχησε στο πάτωμα ενώ η έγραφε "η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου